Klub Efektywnego Biznesu

Klub Efektywnego Biznesu jest apolityczną dobrowolną i elitarną organizacją osób prawnych
i fizycznych prowadzących działalność gospodarczą.

Jego forma, przesłanie i sposób działania skierowane są do tej wybranej grupy osób i firm, które nie chcą aby ograniczały ich więcej problemy dnia codziennego i które nastawione są na sukces promując codziennie swoim działaniem główne przesłanie Fundacji Fortis: BYĆ, MIEĆ, TERAZ!

Celem klubu jest czynne wspieranie rozwoju biznesu, aktywne wspomaganie rozwoju osobistego i przedsiębiorczości, a także wspólne poszukiwanie optymalnych rozwiązań stanowiących połączenie wiedzy uznanych ekspertów z różnych dziedzin życia gospodarczego z doświadczeniem biznesowym jego członków. Daje to możliwość wypracowania unikalnych, indywidualnych rozwiązań pozwalających na rozsądną i bezpieczną inwestycję w swoją przyszłość i skuteczną walkę z konkurencją.

Klub stanowi też znakomitą platformę do nawiązywania i intensyfikacji kontaktów, co umożliwia jego członkom efektywne wykorzystywanie biznesowych okazji i zwiększenie skuteczności działania swoich firm.
Ta elitarna organizacja łączy w harmonijny i organiczny sposób dwa projekty: edukacyjny i społeczny.

Jako projekt edukacyjny KEB nastawiony jest na pomoc przedsiębiorcom w rozwoju firm. W jego ramach uzyskują oni dostęp do unikalnej wiedzy i istotnych informacji wspomagających zarówno bezpieczeństwo prowadzonej działalności jak i skuteczność sprzedaży oferowanych towarów i usług.

Osoby aspirujące do określonych standardów życia i budowaniu statutu społecznego mogą uzyskać też niezbędne informacje w zakresie efektywnego i bezpiecznego budowania niezależności finansowej za pomocą narzędzi finansowych nowej generacji trwale zwielokrotniających efekt ich pracy.Klub podejmuje też działania edukacyjno – informacyjne z zakresu profilaktyki i ochrony zdrowia, walki ze stresem i rozwoju osobistego.

Jako projekt społeczny KEB skierowany jest głownie do ludzi, którym nieobca jest wrażliwość społeczna i którzy chcą być dumni z tego, że pracując przy rozwoju własnych firm pomagają innym,
a szczególnie tym, których sytuacja zdrowotna lub ekonomiczna wymaga natychmiastowej skutecznej interwencji dla ratowania ich życia czy zapewnienia minimalnej, godnej człowieka egzystencji.

Dla efektywnej pomocy w tym zakresie stworzony został Klub Dobrych Serc, w którym wszystkie pozyskane środki przeznaczane są na cele charytatywne. Głównymi sponsorami KDS są wszyscy przedsiębiorcy zrzeszeni w KEB, którzy bieżąco korzystają z oferty klubowej dla rozwoju swojego biznesu, automatycznie uczestniczą w dziełach charytatywnych Klubu Dobrych Serc.

Każdy uczestnik klubu ma dostęp do własnego profilu na stronie klubowej, w którym na początek otrzyma indywidualna ofertę w takich dziedzinach jak:
- Audyty bezpieczeństwa
- Systemy zarządzania zgodne z normami ISO
- Dotacje unijne
- Finanse osobiste

Na stronie profilu znajdzie również wyszukiwarkę cen, dzięki  której może łatwo zauważyć, że dzięki uzyskanym przywilejom klubowym ma dostęp do wszystkich usług poniżej cen rynkowych. Korzystając z oferty Klubu ma też świadomość, że jednocześnie wypracowuje środki na działalność dobroczynną.

Rekomendowany kandydat na klubowicza jest zapraszany na kilkugodzinny „event ” w trakcie przedstawiane mu są nowe oferty usług, a także otrzymuje prestiżową publikację klubową
p.t. „Niezbędnik Świadomego Przedsiębiorcy”, zawierającą unikalne i nie publikowane indziej wskazówki i rozwiązania z takich dziedzin jak sprzedaż, finanse osobiste, bezpieczeństwo IT, prawo sukcesji itd.

Klubowicze mają prawo sami decydować, kto skorzysta jako beneficjent z wypracowanych na cele charytatywne funduszy. Każdy aktywny Klubowicz otrzymuje też Certyfikat Darczyńcy.

Jeżeli jesteś zainteresowany ideą Klubu Efektywnego Biznesu wypełnij formularz, aby skontaktował się z Tobą wolontariusz Fundacji Fortis.

Konferencja Firm Rodzinnych "Tniemy Ryzyko Zwiększamy Zyski Firm"

Szanowni państwo

Zapraszamy bardzo serdecznie do udziału w Konferencji  Firm Rodzinnych "Tniemy Ryzyko Zwiększamy Zyski Firm"  Konferencja skierowana jest do sektora MŚP.

Głównymi celami są: integracja środowiska Firm Rodzinnych, wymiana doświadczeń, podniesienie wskaźników stabilności, efektywności i bezpieczeństwa w ramach prowadzonej działalności.

Gwarantujemy bardzo wysoki merytoryczny poziom , szczególnie w temacie sukcesji Firm Rodzinnych, mec. Łukasz Martyniec jest wybitnym specjalistą w tej dziedzinie.

W ramach społecznej odpowiedzialności biznesu, uczestnicy konferencji otrzymają profesjonalną wiedzę prawno-ekonomiczną oraz przykłady innowacyjnych postaw i modeli biznesowych.

Kolejnym celem konferencji jest promocja imprez targowych odbywających się w ExpoSilesia, oraz promocja podmiotów około biznesowych.

II Międzynarodowe Forum Bezpieczeństwa Informacji Zarządzania Usługami IT

Fundacja Fortis będzie partnerem strategicznym II Międzynarodowego Forum Bezpieczeństwa Informacji Zarządzania Usługami IT, które odbędzie się dnia 16 października 2014 na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach.

Zapraszamy do udziału w Forum.

Więcej informacji:

XII Spotkanie Klubu Efektywnego Biznesu

Zapraszamy Członków Klubu Efektywnego Biznesu 24 Czerwca 2014 o godz.18:00 na spotkanie w hotelu „Focus”
w Chorzowie, przy ul. Armii Krajowej 15.

Agenda spotkania

18.00 – Inauguracja – Ryszard Krause

18.10 – 18.20 - Prezentacja firmy I-Energia - Radosław Dymek

18.40 – 18.50 - Prezentacja firmy Servaq - Grzegorz Ciupek